Eğitim Sokağı

Tam Görünüm: Birleştirilmiş Sınıflarda İlkokuma Yazmayı Geliştirmek İçin Neler Yapıyorsunuz?
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Arkadaşalar Birleştirilmiş Sınıflarda eğitim öğretim yapmak başlı başına sorun zaten.Hele ki velilerden hiç destek alamıyoruz.Öğrencilerenize uyguladığınız ilkokuma yazmayı geliştirici teknikler neler?
Bunları bu başlık altında payalaşalım.
ben genellikle karışık hecelerden anlamlı cümle oluşturma etkinliği yapıyorum bunu yarışma olarak uygulayınca zevkli oluyor tombala usulü en ii yarışmalardan bunu yaptıktan sonra kelime içinde aynısını yapabiliriz.yazı konusu çok yorucu tek tek düzeltmek gerek zamanla da kendiler düzgün yazıyor.
üst sınıflardan yararlanmakta fena bi durum değil..)
ne kadar meslegınıze aına olsanızda bır yerde tıkanırsınız.sonucta bırleştırılmıs sınıff.ve hem kendınızı yıpratma derecesıne gelmeyeceksınız hemde ögrencılerın sevıyesını yukselteceksınız. benım uyguladıım teknık
ust sınıftakı ögrencılerıı alt sınıftakı ögrencılere göre esıt sevıyede dagıtıyorum.ve ust sınıftakı ögrencılerede yarımcı ögretmenlık görevı verıyorum yanı her ögrencı yanındakı alt sınıf ögrencılerden mesul. hocam sızde deneyın goreceksınız fazlasıyla verım alacaksınız.
Gerçekten birleştirilmiş sınıfta öğretmenli ödevli diye bir olay yok. bütün sınıflara hem öğretmneli hem ödevli aynı saat içerisinde olmak zorunda oluyor. 3 ler kolay ama 2 ler ve 1 ler zor. genelde 1 lerle kendim ilgilenmeye çalışıyorum özellikle okuma yazma çalışmalarında. onlara harf çalışmalarının yazılı kısımlarını verdiğimde kafamı kaldırabiliyorum.
Allah kolaylık versin hocam..
Referans Adresler