07-06-2010, 20:14
Artık evrak indirmek ya da herhangi bir dosyayı bulmak, temin etmek zor değil.Eminim her öğretmenimizin bilgisayarı binlerce döküman ve belge barındırmaktadır.Dikkat edildiğinde birçok eğitim sitesinin bunun ötesine gidemediği ve üyelerine sunulan dosyaların ise genelde alıntı olduğu aşikardır ( Kendi dosyalarımdan biliyorum :) )
Acaba bunun önüne nasıl geçebiliriz, internette geçirdiğimiz saatleri nasıl daha verimli yapabiliriz ? İşte bu düşüncelerle sitemiz için geliştirdiğim beş projemi sizinle paylaşmak istedim.Projeler :
1.Online Seminer
Ortak bir konu seçilir ,haftalık aylıkta olabilir konular, isteyen tüm üyeler tarafından mesele derinlemesine incelenir.
2.Online Ders anlatım
Ortak bir sınıf, o sınıfa ait bir ders ve konu seçilir.Çoklu zeka kuramına göre materyal destekli anlatılması istenir.Ortak bir şek,ilde de olabilir.MEsela biri ders aanlatırken diğer üye test hazırlayabilir.
3.Eğitsel Tecrübeler
Bilgiden ziyade her düzeyde tecrübelerin paylaşıldığı bir format olarak düşünülmüştür.
4.Ortak Kitap Okuma Platformu
Ortak bir kitap seçilir ( ki umarım kabul edilir bu
) ve gönüllü tüm üyelerce belirli sürede okunur.Kitap üzerine çayımızı yudumlarken fikir alışverişinde bulunuruz .gif)
5.Yazma Becerilerini Geliştirme
En korkutucu olanı da bu sanırım
Nasıl ki çocuklara masal-hikaye tamamlama ödevlerine benzetilebilir.Tamamen ütopik senaryolar üretip sonsuz bir sona doğru ilerleme amaçlıdır.
Projeler kişisel manada ilerleme kaydetmemiz için tasarlanmıştır.
Geri olduğumuzu kim söyledi
Başlık ile paralel olarak , fikri mülahazalar bunlar destek, farklılık, düşünce genişlemesi de sizlerden beklenmektedir.
Muhabetle kalınız...
Acaba bunun önüne nasıl geçebiliriz, internette geçirdiğimiz saatleri nasıl daha verimli yapabiliriz ? İşte bu düşüncelerle sitemiz için geliştirdiğim beş projemi sizinle paylaşmak istedim.Projeler :
1.Online Seminer
Ortak bir konu seçilir ,haftalık aylıkta olabilir konular, isteyen tüm üyeler tarafından mesele derinlemesine incelenir.
2.Online Ders anlatım
Ortak bir sınıf, o sınıfa ait bir ders ve konu seçilir.Çoklu zeka kuramına göre materyal destekli anlatılması istenir.Ortak bir şek,ilde de olabilir.MEsela biri ders aanlatırken diğer üye test hazırlayabilir.
3.Eğitsel Tecrübeler
Bilgiden ziyade her düzeyde tecrübelerin paylaşıldığı bir format olarak düşünülmüştür.
4.Ortak Kitap Okuma Platformu
Ortak bir kitap seçilir ( ki umarım kabul edilir bu
) ve gönüllü tüm üyelerce belirli sürede okunur.Kitap üzerine çayımızı yudumlarken fikir alışverişinde bulunuruz .gif)
5.Yazma Becerilerini Geliştirme
En korkutucu olanı da bu sanırım
Nasıl ki çocuklara masal-hikaye tamamlama ödevlerine benzetilebilir.Tamamen ütopik senaryolar üretip sonsuz bir sona doğru ilerleme amaçlıdır.Projeler kişisel manada ilerleme kaydetmemiz için tasarlanmıştır.
Geri olduğumuzu kim söyledi

Başlık ile paralel olarak , fikri mülahazalar bunlar destek, farklılık, düşünce genişlemesi de sizlerden beklenmektedir.
Muhabetle kalınız...

güzel fikirler bencede