Bazı çocuklar aşırı hareketlidirler,sürekli eşyalara zarar verirler,devamlı bir şeyleri kurcalarlar,başka çocukları itip kakarlar,hatta ısırırlar vede hiç bir uyarıdan etkilenmezler.
Bu çocuklar YARAMAZdeğildir.Doktorlar bu tür çocuklarıHİPERAKTİF diye adlandırıyorlar.Zor doğumlardan sonra beynin oksijensiz kalması,beyin fonksiyonlarının bozulması ile oluşuyormuş.Bu çocukların zeka düzeyleri anormal değilmiş.
,Doçent dr Fatih Karaslan ın bir yazısında okudum.Hireaktif çocuk ilaçla tedavi edilebilir,aksi halde dikkatlerini uzun süre bir noktada toplayamadıklarıvede sürekli etrafları ile meşgul olduklarından okullarında başarılı olamazlar.Böylesi çocuklar sınıfta öğretmene yakın oturmalı,öğretmenin çocuğu denetlemesi gerekir,ceza yerine ödüllendirilmelidirler.Çocuğun yaşı ilerledikçe olaylar dahada komplexleşir;dikkat çekmek için değişik yöntemlere baş vurabilirler.
Öyleyse dostlar;çocuklarımızın yaramazlıklarını gözardı etmeyelim,hemen rehberlik servisleri ile danışmanlık üniteleri ile ilişkide olalım ki onlar bize yol göstersinler.
Çocuklarımıza vereceğimiz SEVGİLER tükenmesin ...DOSTÇA KALIN